Van Berlo B.V. Van Berlo B.V.
Onze technologieën

Van Berlo Technology


01
Onze technologieënConcrete Intelligence

De data-gedreven oplossing voor beton
Het conventionele productieproces is te beperkt om een hoogwaardige en duurzamere betonmix te realiseren. Van Berlo is een stap verder gegaan met Concrete Intelligence, een technologie waarmee we de hele productieketen kunnen berekenen en beheersen. Een data-gedreven oplossing van grondstof tot en met gebruik.


Sensoren blijven monitoren
De tientallen miljoenen vierkanten meters logistieke vloer die we hebben aangelegd, hebben een schat aan informatie opgeleverd. Data die we inzetten om voor elke project een slimme betonmix te ontwikkelen die rekening houdt met een zeer groot aantal parameters; van grondstoffen en korrelpakkingen tot en met de weersomstandigheden bij aanleg en de belasting tijdens gebruik. Eenmaal in gebruik leveren sensoren in het beton 24/7 informatie op, waarmee we de beloofde specificaties kunnen monitoren en garanderen.

“Omdat we alles meten en weten, kunnen we precies voorspellen hoe een betonmix zich gaat gedagen.”


02
Mini VibroMini Vibro

Een hoogwaardig en economisch funderingssysteem voor elke ondergrond
Een logistieke vloer moet betrouwbaar zijn, onafhankelijk van de ondergrond en de processen die erop plaatsvinden. Het Mini Vibro systeem is een door Van Berlo ontwikkelde funderingstechnologie die zware vloerbelasting op minder draagkrachtige ondergronden mogelijk maakt. Een hoogwaardige en bovendien zeer kostenefficiënte oplossing.

Gegarandeerde prestaties
Van Berlo engineers ontwikkelen een ontwerp dat helemaal is doorgerekend en afgestemd op je toekomstige vloerbelasting en de eigenschappen van de lokale ondergrond. Om de gewenste prestaties te borgen, houden we ook de uitvoering in huis en worden de Mini Vibro palen vijf dagen na productie akoestisch doorgemeten. Mini Vibro heeft zich in de praktijk bewezen bij opdrachtgevers als Kuehne Nagel, Wehkamp, WDP, LIDL en Vos Logistics. Behalve in Nederland ook België en Duitsland.

De Mini Vibropaal is opgenomen in de Nationale Milieudatabase.2 – 25,5 paallengte

Tot 250 KN draagvermogen

Tot 400 palen / dag03
Flex FoundationFlex Foundation

Technologie voor maatwerk in een korter bouwproces
Hoogwaardige laad- en loskuilen en dockconstructies zijn cruciaal om intern en extern transport naadloos op elkaar aan te laten sluiten, rekening houdend met alle voorkomende type vrachtwagen. De bouw en het gebruik ervan heeft te maken met een aantal praktische uitdagingen. Van Berlo Flex Foundation is een oplossing voor distributiecentra en magazijnen en creëert een optimale situatie voor aannemers, ontwikkelaars en gebruikers.

Snel en hoogwaardig
Flex Foundation is een technologie waarbij componenten zo veel mogelijk prefab geleverd worden. Het resultaat is een maatwerk-oplossing met een kortere bouwtermijn, waarvan zowel de aannemer als ontwikkelaar profiteren. Door het prefab karakter van Flex Foundation heeft het weer geen invloed op de kwaliteit en voortgang van het bouwproces. Belemmeringen in het bouwproces zijn zo veel mogelijk uitgesloten zodat een project in de regel sneller opgeleverd kan worden. Onze specialisten vertellen je graag mee over dit in huis ontwikkelde bouwsysteem.

Flex Foundation omvat

  • Funderingsconstructies
  • Dockconstructies
  • Laad- en loskuilen
  • Goten en putten
  • Massief holle wanden

Onze engineers vertellen graag meer over de prefab-oplossingen voor warehouses en distributiecentra.


04
GreymatterGreymatter

Scheurvrije vloeren met 50% minder CO₂-uitstoot
Bij grote distributiecentra vertegenwoordigt de betonvloer de helft van de totale CO₂-uitstoot van het gebouw. Dat kan anders. Van Berlo’s Greymatter technologie maakt een significante verduurzaming van bedrijfsvloeren mogelijk, zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties. Door een klassiek bouwmateriaal opnieuw uit te vinden behalen we de grootste CO₂-besparing in de markt.

Voorkom downtime
Vooral bij grote oppervlaktes kan krimp zorgen voor scheurvorming in logistieke vloeren, met kostbare reparaties en downtime tot gevolg. Van Berlo beschouwt de vloer als de basis voor een soepel doorlopend logistiek proces. De kostbare robots en machines in een extreem geautomatiseerde omgeving kunnen alleen optimaal presteren op een vloer die vlak, glad en stabiel is.

Ontdek Greymatter technologie


Wat kunnen wij voor je doen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Frank Louwers Technisch Commercieel Adviseur