Van Berlo B.V. Van Berlo B.V.

Greymatter technology

Scheurvrije vloeren
met 50% minder CO₂-uitstoot

Betere prestaties met een kleinere CO₂-voetafdruk.

Bij grote distributiecentra vertegenwoordigt de betonvloer de helft van de totale CO₂-uitstoot van het gebouw. Dat kan anders. Van Berlo’s Greymatter technologie maakt een significante verduurzaming van bedrijfsvloeren mogelijk, zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties.

Voorkom downtime met een scheurvrije vloer

Scheurvorming is een groot probleem in de logistiek. Vooral bij grote oppervlaktes kan krimp zorgen voor scheurvorming, met kostbare reparaties en downtime tot gevolg. Van Berlo beschouwt de vloer als de basis voor een soepel doorlopend logistiek proces. De kostbare robots en machines in een extreem geautomatiseerde omgeving kunnen alleen optimaal presteren op een vloer die vlak, glad en stabiel is.

Hygienischer en beter te reinigen

Met de in eigen huis ontwikkelde Greymatter technologie is Van Berlo erin geslaagd om een vloer te ontwikkelen die scheurvrij is. Scheurvrije vloeren hebben niet alleen minder onderhoud nodig. Ook zijn ze hygiënischer, beter te reinigen en nemen ze obstakels in het bedrijfsproces weg.

“Greymatter resulteert in beton met minder cement en een lager watergehalte. De toevoeging van hoogwaardige hulpstoffen garandeert een goede verwerkbaarheid.”
Marie-Louise Peters, R&D Betontechnoloog

Feiten en cijfers


Scheurvrije vloer

50% CO₂ reductie

30% circulaire grondstoffen

7 jaar onderzoek


24/7 meten


tot 20 jaar garantie

Nu al 50%
CO₂-besparing

Steeds minder uitstoot in de toekomst

Nu al realiseert Greymatter 50% minder CO₂-uitstoot. De komende jaren gaat onze Research & Development afdeling verder innoveren met deze duurzame technologie. Grind wordt deels vervangen door circulaire materialen. Kalksteenmeel vervangt een deel van het cement en we gebruiken staalvezels in plaats van traditioneel wapeningsstaal. Laserdiffractie zorgt voor een betere korrelpakking met minder cement. Door een klassiek bouwmateriaal opnieuw uit te vinden behalen we de grootste CO₂-besparing in de markt.

Flexibele specificaties zorgen voor prestaties op maat

Maatwerk is standaard bij Van Berlo. Voor elk project verrichten we onderzoek om de beste betonsamenstelling te bepalen voor het optimale resultaat, passend bij je doelstellingen en de budgettaire kaders. De specificaties van Greymatter technologie zijn flexibel in te richten. Bij het ontwikkelen van een logistieke vloer bepalen we samen met de opdrachtgever hoe ver we gaan met de prestaties van een vloer. In alle eigenschappen zoeken we de grenzen op. Niet alleen scheurvrij en CO₂-arm, ook zaken als vlakheid en stabiliteit nemen we mee.

Nieuwkuijk Houtlab
Helmond Edco
Almelo TSC